Home » Local » Pachete cu dulciuri și fructe pentru copiii din comunele județului Vaslui

Pachete cu dulciuri și fructe pentru copiii din comunele județului Vaslui

Cei 350 de copii de la preșcolari și până la elevii din clasa a VIII-a din comuna Hoceni vor primi pachete cu dulciuri și fructe, specifice sărbătorilor de iarnă. În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, în data de 27 decembrie va fi organizat un spectacol de obiceiuri și tradiții de iarnă. Copiii vor merge la sediul primăriei, unde vor primi cadourile și vor vedea momentele artistice cu obiceiuri de iarnă.

„În ultimii ani, nu am mai desfășurat aceste activități, dar în acest an le vom putea organiza. Este vorba despre dansul caprei, ursul, muzică de fanfară de copii, iar grupuri de tineri vor cânta colinde. Sunt un iubitor al muzicii de fanfară și mă străduiesc să fac o fanfară de copii și se pare că am reușit”, a spus Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni.

Nici în comuna Cozmești, în ultimii doi, ani, nu a mai fost organizată sărbătoarea de sfâșit de an. Însă, datorită relaxării restricțiilor legate de criza de sănătate, în acest an lucrurile vor sta diferit.

„Anul trecut nu am putut să oferim o sacoșă din partea lui Moș Crăciun copiilor din comunitatea noastră. În acest an, și datorită ridicării în mare a restricțiilor cel puțin în exterior, vom vorbi cu Moș Crăciun să ajungă și la copiii din comunitatea naostră. Vom organiza sărbătoarea de sfâșit de an în limitele existente”, a spus Sima Hristache, primarul comunei Cozmești.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: