Home » National » De mâine, angajații din Sănătate vor organiza mitinguri pentru a-și cere drepturile

De mâine, angajații din Sănătate vor organiza mitinguri pentru a-și cere drepturile

Mâine, angajaţii din Sănătate anunţă mitinguri în Piaţa Victoriei, la Palatul Cotroceni şi la Palatul Parlamentului pentru acordarea drepturilor salariale. De asemenea, în paralel vor avea loc manifestări de susţinere în spitalele din ţară.

Protestele încep la ora 10.30, cu un miting în Piaţa Victoriei, urmând a fi respectat numărul maxim de participanţi permis de lege. Apoi, de la ora 12.30, vor avea loc mitinguri la Palatul Cotroceni şi la Palatul Parlamentului. De asemenea, vor avea loc şi manifestări de susţinere desfăşurate în spitalele din ţară.

Principalele revendicări sunt: plata salariului de bază la nivelul prevăzut de legea 153/2017 pentru anul 2022 pentru toţi lucrătorii din sănătate (inclusiv pentru personalul nemedical-TESA); raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază pentru toate categoriile de salariaţi şi calculul tarifului orar al gărzilor prin raportare la tariful orar al salariului de bază.

De asemenea, o altă revendicare este recunoaşterea schimbului de tură ca timp de muncă şi recunoaşterea stagiului de cotizare suplimentar efectuat de profesioniştii din sănătate.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” mai solicită renegocierea părţii privitoare la sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi includerea în cadrul acestuia a tuturor strategiilor de acţiune prevăzute ca anexe la contractul colectiv de muncă la nivel de sector.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: