Home » National » Gradul de ocupare al pensiunilor turistice din judeţul Suceava se apropie de 100%

Gradul de ocupare al pensiunilor turistice din judeţul Suceava se apropie de 100%

Interdicțiile impuse în alte țări din cauza variantei Omicron i-au făcut pe români să rămână și să aleagă stațiunile montane din țară pentru sărbători. Gradul de ocupare al pensiunilor turistice din judeţ este de 90% în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, iar pârtiile de schi din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului s-au deschis, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Niculai Barbă.

„Pensiunile turistice din judeţ sunt pregătite cu tot ceea ce este necesar tradiţional, iar turiştii pot vedea obiceiuri de iarnă, dar au posibilitatea să vadă şi minunatele peisaje de iarnă ale Bucovinei. O veste bună este că s-a anunţat deschiderea pârtiilor de schi la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenes şi Gura Humorului. La Vatra Dornei se schiază deja pe pârtiile Veveriţa Parc”, a spus Niculai Barbă.

Vicepreşedintele CJ Suceava a arătat că, potrivit informaţiilor Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Suceava, centrul specializat al administraţiei judeţene, se estimează că gradul de ocupare va creşte spre 100% de Revelion.

„Tentaţiile sunt mari pentru iubitorii de munte, aşa că facem un apel către toţi cei care aleg zona montană să ţină cont de recomandările Salvamont, mai ales că se anunţă schimbări în evoluţia vremii”, a mai transmis Niculai Barbă.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: