Home » National » Conform unui studiu realizat în Africa de Sud, infecţia provocată de varianta Omicron îmbunătăţeşte capacitatea sistemului imunitar de a neutraliza varianta Delta

Conform unui studiu realizat în Africa de Sud, infecţia provocată de varianta Omicron îmbunătăţeşte capacitatea sistemului imunitar de a neutraliza varianta Delta

Specialiștii vin cu vești bune! Un studiu realizat de oameni de ştiinţă din Africa de Sud demostrează că infecţia provocată de varianta Omicron a noului coronavirus îmbunătăţeşte capacitatea sistemului imunitar de a neutraliza varianta Delta, informează Reuters, citată de Agerpres.

Studiul sud-african, care nu a fost deocamdată examinat de alţi cercetători internaţionali prin procedura peer-review, a descoperit că persoanele infectate cu varianta Omicron, în special cele vaccinate, dezvoltă o imunitate îmbunătăţită împotriva variantei Delta.

Deşi autorii studiului au descoperit că neutralizarea variantei Omicron a crescut de 14 ori în primele 14 zile după înrolarea voluntarilor, ei au constatat, de asemenea, că a existat şi o creştere de 4,4 ori a capacităţii de neutralizare a variantei Delta.

„Creşterea imunităţii de neutralizare a variantei Delta la indivizii infectaţi cu Omicron ar putea rezulta din scăderea abilităţii variantei Delta de a îi reinfecta pe acei indivizi”, au explicat autorii studiului.

Potrivit unui studiu sud-african recent, există un risc mai mic de spitalizare şi de forme severe de COVID-19 la persoanele infectate cu varianta Omicron în comparaţie cu cele infectate cu varianta Delta, însă autorii acelei cercetări au spus că rezultatul s-ar putea datora unei imunităţi ridicate în rândul populaţiei generale.

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, detectată pentru prima dată în Africa de Sud şi în Hong Kong în luna noiembrie, s-a răspândit de atunci în lumea întreagă şi ameninţă să copleşească spitalele şi să strice planurile de călătorie ale multor oameni în perioada sărbătorilor de iarnă.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*