Home » National » Medicii anunță că valul V al pandemie va veni spre sfârșitul lunii ianuarie

Medicii anunță că valul V al pandemie va veni spre sfârșitul lunii ianuarie

După jumătatea lunii ianuarie, medicii români aşteaptă valul cinci al pandemiei. Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală a explicat când vine valul cinci şi cât de dificil va fi.

„Era de aşteptat ca în primă fază să avem cazuri izolate care să vină din import şi să fie şi o transmitere comunitară, doar că în momentul de faţă nu este extinsă. Sunt totuşi puţine cazuri. E o creştere uşoară, dar e de la o zi la alta. Evident că vom avea mai multe cazuri”, a adăugat medicul, Adrian Marinescu.

Când vine valul cinci în România şi cât de dificil va fi?

Sunt încă semne de întrebare privind agresivitatea acestei noi variante a virusului SARS-CoV-2. Cu toate acestea, interacțiunile dintre grupurile mari de persoane reunite cu prilejul sărbătorilor de iarnă vor aduce, fără doar și poate, un număr mare de infectări.

„Din tot ce aveam ca date, şi nu mă refer doar la Africa, şi în Europa în general sunt cazuri uşoare cele mai multe dintre ele. Sperăm să fie la fel şi la noi. Fiind şi interacţiunile de sărbători, undeva după jumătatea lunii ianuarie. Spre 1 februarie ne aşteptăm la mai multe cazuri”, a adăugat specialistul.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: