Home » Local » Transport civilizat! Municipalitatea cere Transurb Vaslui să utilizeze cu mare grijă noile autobuze

Transport civilizat! Municipalitatea cere Transurb Vaslui să utilizeze cu mare grijă noile autobuze

Cele 8 autobuze hibrid, achiziționate prin intermediul proiectului european dedicat dezvoltării transportului local, au fost transferate către SC Transurb Vaslui. La punerea în circulație a noilor mijloace de transport, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a cerut societății de transport să utilizeze autobuzele cu mare grijă, iar șeferii să se adapteze noilor condiții de transport și să aibă comportament civilizat. O ținută corespunzătoare, să nu mai vorbească la telefonul în timpul mersului etc.

„Cei care ne vizitează să vadă că avem un transport local civilizat. Le veți întreține aceste autobuze, le veți spăla etc. Mijloacele de transport vor fi cele pe care le-am adus eu și am semnat o factură de 14 milioane de lei. Vă rog din tot sufletul să facem cu Transurb un pas înainte. În perioada mai – iunie 2022 vor veni și troleibuzele și veți avea acea flotă corespunzătoare unui serviciu public de importanță”, a spus Vasile Pavăl.

Cele 8 mijloace moderne de transport în comun au o valoare de 11.946.000 lei și, prin punerea lor în circulație, vasluienii vor beneficia de un mediu mai curat, ca urmare a reducerii noxelor.

Fiecare autobuz hibrid are 33 locuri pe scaune și 67 în picioare, motoare diesel hibrid, prize de încărcare a telefoanelor, aer condiționat/sistem de încălzire a aerului în sezonul rece, sistem de supraveghere video și rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

În cadrul aceluiași proiect de extindere a rutelor și traseelor vor fi montați 342 de stălpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: