Home » National » Vacanța de iarnă a adus peste 100 de intervenții pentru salvamontiști

Vacanța de iarnă a adus peste 100 de intervenții pentru salvamontiști

Vacanța de iarnă le-a a dus salvamontiştilor peste 100 de accidente montane. Numai în ultimele 24 de ore fiind primite 44 de astfel de apeluri de urgenţă.
„Zile pline pentru cei peste 600 de salvamontişti care au fost la datorie în primele trei zile ale vacanţei de iarnă şi care au fost solicitaţi să intervină la peste 100 de accidente montane”, precizează Salvamont.

Potrivit sursei citate, doar în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 44 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, astfel: 7 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, câte 6 pentru Salvamont Buşteni, Voineasa şi Lupeni, câte 4 – pentru zona Sibiu şi Cluj, 3 apeluri pentru Salvamont Predeal, 2 pentru Salvamont Harghita, câte 1 pentru Borşa, Caraş-Severin-Formaţia Semenic, Suceava, Sinaia, Gorj şi Bistriţa-Năsăud.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 44 de persoane. Dintre acestea 24 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 20 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană, mai arată sursa citată.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: