Home » National » Aproape 89% dintre decesele cauzate de COVID-19 în săptămâna 20 – 26 decembrie au fost înregistrate la persoanele nevaccinate

Aproape 89% dintre decesele cauzate de COVID-19 în săptămâna 20 – 26 decembrie au fost înregistrate la persoanele nevaccinate

Astăzi, Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în săptămâna 20 – 26 decembrie, 88,9% din decesele COVID au fost înregistrate la persoane nevaccinate, transmite Agerpres.

Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, în săptămâna 20 – 26 decembrie, 38,4% din cazurile COVID au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Arad şi Bihor.

67,8% din cazurile confirmate au fost la persoane nevaccinate anti-COVID.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, peste jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză, precizează INSP.

Conform sursei citate, 25,9% din totalul deceselor au fost înregistrate în judeţele Bihor, Cluj, Constanţa, Dolj şi Prahova.

De la începutul pandemiei de COVID şi până în prezent, 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, 54,5% din decese au fost înregistrate la bărbaţi. 93,2% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: