Home » Local » Trasee extinse! Transurb Vaslui pune la lucru noua flotă de mijloace de transport

Trasee extinse! Transurb Vaslui pune la lucru noua flotă de mijloace de transport

Implementarea proiectului privind extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători din municipiul Vaslui va schimba în totalitate acest serviciu public. În cadrul programului, vor fi cumpărate 18 mijloace de transport călători, din care 8 autobuze hibrid diesel/electric cu minim 67 de locuri și 10 troleibuze nearticulate cu minim 90 de locuri.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că în urma acestor achiziții de mijloace de transport moderne trebuie regândite și traseele de circulație.

„Analizați (Transurb Vaslui n.r.) traseele, să fie cuprins Vasluiul cu aceste mijloace și cu cele care vor veni. Cu aceste autobuze și troleibuze, transportul public de călători din oraș se va moderniza”, a spus Vasile Pavăl.

Extinderea infrastructurii de transport în comun cu autobuzul și troleibuzul din municipiul Vaslui se va face pe mai multe direcții: traseu 1  – zona Koket (str. Gheorghe Doja), traseu 2 – strada Traian, str. Castanilor (zona liceelor Ştefan Procopiu, Ion Mincu) și traseu 3 – zona Delea – locuinţe (până la Barajul Delea), zonă cuprinsă între Nodul Intermodal și Zona Industrială (DN 2F, după CFS Vaslui).

În cadrul aceluiași proiect de extindere a rutelor și traseelor vor fi montați 342 de stălpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente.Valoarea totală a acestui proiect se ridică la suma de 108.878.193 lei.

Tot la capitolul transport local se va ridica și un depou pentru troleibuze, valoarea investiției ridicându-se la 21.163.086 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: