Home » Administratie » Bani pentru UAT-uri! Peste 10,5 milioane de lei pentru constructorii care au lucrat la drumuri, școli și dispensare
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bani pentru UAT-uri! Peste 10,5 milioane de lei pentru constructorii care au lucrat la drumuri, școli și dispensare

de Dănuț CIOBANU 

UAT-urile din județul Vaslui au mai primit la sfârșitul acestui an peste 10,5 milioane de lei, pentru plata lucrărilor realizate prin PNDL. Plățile au fost făcute în data de 23 decembrie 2021, iar CJ-ul a primit cea mai mare sumă de 4,3 milioane de lei. Doar prin PNDL 2, județul Vaslui are 251 de proiecte în valoarea totală de 860 milioane de lei. Autoritățile locale au investit în reabilitarea drumurilor, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe.

Județul Vaslui a mai primit o tranșă de bani de la Ministerul Dezvoltării, în vederea decontării facturilor pentru obiectivele de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Pentru Consiliul Județean (CJ) Vaslui s-au făcut trei plăți care totalizează peste 4,3 milioane de lei. De asemenea, pentru comuna Puiești s-au realizat trei plăți pentru proiectele realizate prin PNDL care se ridică la circa la peste 1,7 milioane de lei. De asemenea, comuna Voinești a primit pentru două proiecte peste 2,9 milioane de lei, comuna Zorleni a încasat tot pentru două proiecte peste 1 milioan de lei, în timp ce comunele Lunca Banului și Pungești au primit sume mai mici 119.828 lei, respectiv 576.669 lei.

Tot în luna decembrie a acestui an, județul Vaslui a primit o altă tranșă de bani pentru plata lucrărilor realizate prin PNDL. Cea mai mare sumă a fost distribuită comunei Voinești, în valoare totală de 3.938.167 lei. De asemenea, printre UAT-urile care au mai încasat sume s-au numărat Deleni (575.424 lei), Fălciu (285.310 lei), Vulturești (1.577.828 lei), Pungești (908.582 lei), Negrești (143.126 lei), Muntenii de Sus (183.622 lei) etc.

În cursul acestui an, șantierele deschise în comuna Fălciu prin PNDL 2 nu s-au închis din cauza lipsei de finanțare. Dacă în alte comunități constructorii au oprit lucrul la unele obiective de investiții, autoritățile locale din comuna Fălciu au vorbit cu constructorii că le vor plăti lucrările din fonduri proprii, după care vor deconta cheltuielile de la Ministerul Dezvoltării.

„Nu s-a oprit nimeni din lucru. Nici la cele două școli care sunt aproape gata și la dispensar se lucrează, pe drumurile finanțate prin PNDL. Se lucrează, nu am oprit nicio investiție! Nu s-a pus problema așa. Trebuie să faci treabă, de aceea ești pus în funcție. Dacă încep să mă plâng nu am rezolvat nimic, lucrurile trebuie să meargă înainte”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

În total, județul Vaslui a avut declarate eligibile pentru finanțare prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei. Din numărul total de investiții, CJ Vaslui derulează prin PNDL 2 un număr de 17 proiecte, care totalizează suma de 180 milioane de lei. Investițiile din cadrul programului vizează reabilitarea de drumuri județene și comunale, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: