Home » Local » În anul 2022, locuitorii orașului Negrești vor avea o piață agroalimentară la standarde europene

În anul 2022, locuitorii orașului Negrești vor avea o piață agroalimentară la standarde europene

După ce obiectivul de investiții a fost blocat timp de șase ani, Primăria Negrești a reușit să semneze în data de 6 decembrie 2020 un contract de execuție a restului de lucrări. Restul de executat se ridică la suma de 2,6 milioane de lei.

Cristi Rusu, primarul orașului Negrești, a spus că termenul de finalizare al investiției este de trei ani începând din luna decembrie 2020, însă sunt toate condițiile ca piață să fie terminată în anul viitor.

„Eu sper că în vara anului 2022 vom da negreștenilor această piață. Am reușit să închidem locația cu sticlă și panouri pentru a lucra la interior. Am avansat foarte mult, acum se lucrează la greșie, faianță și alte finisaje. La două – trei zile eu trec pe la piață pentru a vedea evoluția lucrărilor. Merităm să trecem de la un comerț pe trotuar la un comerț modern. Dacă nu vor apărea alte piedici, lucrarea se va termina în anul viitor, adică cu un an și jumătate înaintea termenului contractual”, a spus Cristi Rusu.

Pentru construcția pieții, au fost demolate inițial toate spațiile comerciale vechi care erau insalubre. Piața se va ridica pe structură metalică și va avea numeroase facilități pentru desfășurarea unui comerț modern: căldură și gaz, spații frigorifice, compartimente pentru pește, carne, lactate și tarabe pentru producătorii locali etc.

Piața are 1.100 de metri pătrați spațiu închis, cu centrală termică și alte facilități. Practic, prin dotarea spațiilor interioare, comerciații și clienții vor avea la dispoziție toate facilitățile pentru comercializarea produselor agroalimentare în condiții igienice. Piața agroalimentară din orașul Negrești se va asemăna foarte mult cu Piața Traian din municipiul Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: