Home » National » În Brașov vor fi amplasate coșuri stradale pentru colectarea selectivă a deșeurilor

În Brașov vor fi amplasate coșuri stradale pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Brașovul luptă pentru a le oferi cetățenilor un oraș mai curat. Autoritățile doresc să amplaseze coșuri stradale cu posibilitate de colectare selectivă a deșeurilor. Acestea vor fi amplasate în Brașov, în special în zona centrului vechi al orașului, au anunțat reprezentanții municipalității.

Coșurile au 4 compartimente: 3 pentru reciclabile și unul pentru deșeurile menajere. De asemenea, ansamblurile conțin și scrumieră.

„Am luat această decizie pentru că cea mai mare parte din ceea ce se colecta din coșurile de gunoi stradale erau deșeuri reciclabile. Din păcate, fiind aruncate în același loc cu cele menajere, mare parte din aceste deșeuri erau contaminate. Până la sfârșitul anului vor fi amplasate 100 de astfel de coșuri de gunoi în zonele circulate cum sunt stațiile de autobuz, parcuri, zonele pietonale”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Într-o următoare etapă, municipalitatea va face un inventar al necesarului de astfel de coșuri în tot orașul, pe care vrea să le amplaseze, mai apoi, în cadrul unui program multianual. Costul fiecărui ansamblu a fost de 1400 de lei, fără TVA, iar primele 100 au fost achiziționate din bugetul destinat mobilierului urban stradal.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*