Home » National » În luna ianuarie, pensiile vor ajunge cu întârziere

În luna ianuarie, pensiile vor ajunge cu întârziere

Având în vedere că banii pentru drepturile sociale vor fi virați în conturile Poștei Române începând cu 4 ianuarie, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile.

Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Partenerii de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an, precizează un comunicat.

Transformarea acestora în cash și distribuirea fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile. Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul:
– la domiciliu: în perioada 6-17 ianuarie 2022;
– la ghișeele subunităților poștale: până în data de 19 ianuarie 2022.

„Salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situația specială în care ne aflăm în luna ianuarie, ca urmare a închiderii de an din instituțiile statului. Este o situație excepțională și subliniem faptul că Poşta Română își respectă, întotdeauna, angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii Publice”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poştei Române.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: