Home » National » Nicolae Ciucă îi îndeamnă pe români să ia exemplu medicilor de familie: „ 90% dintre medicii de familie sunt deja vaccinaţi, ceea ce este un lucru îmbucurător. Este de subliniat faptul că acesta poate fi considerat cel mai elocvent exemplu de încredere în ştiinţă”

Nicolae Ciucă îi îndeamnă pe români să ia exemplu medicilor de familie: „ 90% dintre medicii de familie sunt deja vaccinaţi, ceea ce este un lucru îmbucurător. Este de subliniat faptul că acesta poate fi considerat cel mai elocvent exemplu de încredere în ştiinţă”

Pentru a crește rata de vaccinare în rândul românilor, Premierul Nicolae Ciucă îi dă drept exemplu pe medicii de familie. Acesta a anunţat, joi, după întâlnirea cu reprezentanţii medicilor de familie, că a aflat că 90% dintre aceştia sunt vaccinaţi, ceea ce arată încrederea în ştiinţă al celor din domeniu. Premierul a mai spus că la nivelul Guvernului vor fi asigurate resursele necesare pentru a susţine sistemul sanitar să facă faţă efectelor pandemiei, iar consultările cu specialiştii trebuie să rămână o constantă în gestionarea crizei sanitare, transmite News.ro.

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor medicilor de familie, cei mai aproape de cetăţeni şi cei care cunosc bine comunităţile locale”, a spus premierul, în deschiderea şedinţei, el precizând că a făcut apel la aceştia să continue efortul făcut până acum astfel încât, împreună să depăşim cu bine, într-o perioadă cât mai scurtă, pandemia COVID-19. Am aflat că peste 90% dintre medicii de familie sunt deja vaccinaţi, ceea ce este un lucru îmbucurător. Este de subliniat faptul că acesta poate fi considerat cel mai elocvent exemplu de încredere în ştiinţă al celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a mai declarat că, împreună cu măsurile prezentate de ministrul Sănătăţii, aceste acţiuni vin să pregătească gestionarea eficientă a valului cinci al crizei sanitare.

”La nivelul Guvernului, vom asigura resursele necesare pentru a susţine sistemul sanitar să facă faţă efectelor pandemiei, iar consultările cu specialiştii trebuie să rămână o constantă în gestionarea crizei sanitare”, a mai spus Nicolae Ciucă.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: