Home » National » Patinoarul în aer liber de la Opera Națională București va rămâne deschis și în luna ianuarie 2022

Patinoarul în aer liber de la Opera Națională București va rămâne deschis și în luna ianuarie 2022

Vești bune pentru iubitorii de patinaj! Patinoarul în aer liber de pe Esplanada Operei Naţionale Bucureşti va rămâne activ şi pe parcursul lunii ianuarie 2022, după ce Classical Christmas Market s-a închis, anunţă organizatorii, relatează News.ro.

Inaugurat în centrul capitalei pe 3 decembrie 2021, Classical Christmas Market a fost creat în jurul muzicii de factură clasică dedicate Crăciunului şi a atras pe parcursul lunii decembrie peste 200.000 de vizitatori, din Bucureşti şi din ţară.

„În premieră în istoria noastră centenară, am construit anul acesta, împreună cu partenerii noştri de la Madrigal, un eveniment special, pe care ni l-am dorit cât mai aproape de oameni şi de menirea noastră – primul Târg de Crăciun care îmbină tradiţia sărbătorilor cu ceea ce ne reprezintă ca instituţii – muzica clasică şi activarea culturală de calitate. Suntem recunoscători publicului bucureştean şi din ţară, care ne-a vizitat în număr atât de mare şi care a apreciat cu adevărat atmosfera deosebită creată pe Esplanada Operei, la Classsical Christmas Market”, a declarat Daniel Jinga, managerul Operei Naţionale Bucureşti.

Evenimentul a fost organizat în premieră de Opera Naţională Bucureşti şi Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de Programul Naţional Cantus Mundi şi a funcţionat zilnic, în perioada 3 – 30 decembrie 2021, între orele 10.00 şi 22.00.

Publicul s-a putut bucura de cele mai frumoase atracţii specifice unui Târg de Crăciun, puse în valoare de sunetul live al colindelor celor peste 6.000 de copii din aproape 100 de coruri din Programul Naţional Cantus Mundi, care s-au succedat pe scena din faţa Operei Naţionale.

De asemenea, fundalul sonor al Târgului a fost completat şi de înregistrările Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi cele ale artiştilor de la Opera Naţională Bucureşti şi Opera Comică pentru Copii, care au însumat aproape 300 de ore de muzică clasică, difuzată fără oprire.

„Ne-am dorit şi sper că am reuşit să aducem publicului spiritul şi atmosfera magică a unei comunităţi care întâmpină şi petrece împreună sărbătorile, cu energie bună, acceptare şi muzică. Rămânem în continuare pe Esplanada Operei şi vă aşteptăm la patinoar şi în prima lună a noului an!”, a spus Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Astfel, organizatorii au decis ca patinoarul cu 600 de metri pătraţi să rămână accesibil şi pe parcursul lunii ianuarie 2022, alături de o parte dintre căsuţele cu bunătăţi specifice sărbătorilor de iarnă.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: