Home » Administratie » Proiecte finalizate! Asfalt și școli moderne pentru locuitorii comunei Todirești

Proiecte finalizate! Asfalt și școli moderne pentru locuitorii comunei Todirești

În cursul acestui an, în comuna Todirești au fost finalizate mai multe proiecte de investiții importante pentru comunitate, demarate în ultimii ani. Au fost terminate lucrările de modernizare la Școala Huc și Școala din Cotic. De asemenea, au fost finalizate lucrările la cabinetele medicale, obiectiv care va fi recepționat în anul 2022. Tot în cursul acestui an, au fost montate 150 lămpi cu led și a fost întocmit un alt proiect pentru dezvoltarea iluminatului public, pentru care se așteaptă obținerea finanțării pe fonduri europene.

Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești, a spus că are pregătite alte două proiecte pentru reabilitarea școlilor din Drăgești și Plopoasa.

„Cel mai important proiect a fost asfaltarea drumului interjudețean, care face legătura între județele Vaslui și Iași. Accesul între localitățile din zonă se face mult mai rapid, se dezvoltă altfel relațiile economice etc. Noi am așteptat de ani de zile asfaltarea acestui drum județean care trece prin Siliște, Drăgești și Sofronești. Este o mare bucurie pentru noi toți și mulțumim echipei de la Consiliul Județean Vaslui”, a spus Petrică Simiuc.

Drumul județean 248 A, care face legătura cu județul Iași. Tronsonul de drum are 10 kilometri, iar în fiecare an sute de conducători auto au suportat calvarul traversării acestei zone.

Tot în acest an, în zonă au avut loc mai multe lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere județene. Podul aflat pe DJ 248 A, pe raza comunei Todirești, a fost consolidat și reabilitat. Lucrările au costat aproximativ 1,2 milioane de lei, fondurile provenind de la bugetul de stat și bugetul local al județului Vaslui. Podul are o lungime de aproximativ 53 m și lățimea de 8 m, fiind unul dintre cele mai mari aflate pe drumurile județene.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: