Home » Agricultura » Bani pentru legumicultorii vasluieni! Subvenții de mii de euro pentru tomate, ardei, castraveți și salată

Bani pentru legumicultorii vasluieni! Subvenții de mii de euro pentru tomate, ardei, castraveți și salată

Ministerul Agriculturii va finanța în anul 2022 cultura de legume în spații protejate. În program sunt incluse noi culturi agricole față de anul 2021. Este vorba de tomate, ardei gras și/sau lung-kapia, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru producția de legume în spații protejate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate: să solicite ajutorul de minimis; să obțină producțiile minime corespunzătoare culturii înființate; să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu legume în spaţiile protejate, în anul 2022; să facă dovada obținerii producţiei minime realizate, prin documente justificative în funcție de forma de organizare etc.

Valorificarea producțiilor se face în perioada 1 martie –10 iunie inclusiv pentru ciclul I de producție și respectiv 20 octombrie – 9 decembrie, inclusiv pentru ciclul II de producție. Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis/beneficiar poate fi de 4000 euro respectiv: 3000 euro/cultură în ciclul I/1000mp/beneficiar; 1000 euro/cultură în ciclul II/1000 mp/beneficiar.

Beneficiarii care intenționează să solicite ajutorul de minimis trebuie să depună o cerere la Direcția pentru Agricultură a Județului Vaslui.

Anul trecut, în județul Vaslui au depus cereri pentru obținerea subvenției 82 de legumicultori, pentru o suprafață totală de 83.650 mp. Pe culturi, situația a fost următoarea: ardei – 38 de cereri pentru 38.500 mp; castraveți – 12 cereri pentru 12.600 mp; tomate – 31 cereri pentru 31.550 mp; vinete – 1 cerere pentru 1.000 mp.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*