Home » National » Mihaela Anghel, prima asistentă vaccinată din România, a rămas însărcinată după prima doză: „Vaccinul m-a protejat atât pe mine, cât și bebelușul, care în urma vaccinului are anticorpi”

Mihaela Anghel, prima asistentă vaccinată din România, a rămas însărcinată după prima doză: „Vaccinul m-a protejat atât pe mine, cât și bebelușul, care în urma vaccinului are anticorpi”

Mihaela Anghel este asistenta medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Bals” a fost prima persoană care s-a vaccinat împotriva Covid-19. Ea a relatat că a rămas însărcinată la câteva zile, după prima doză efectuată în 27 februarie 2020.

„Chiar dacă pandemia ne-a afectat stilul de viață pe care îl aveam, pentru mine anul 2021 a fost mai mult decât perfect. La puțin timp după doza de rapel, am aflat că sunt însărcinată. Se pare că sarcina a apărut la câteva zile de la prima doza sau chiar înainte… nu se știe sigur. Vaccinul m-a protejat atât pe mine, cât și bebelușul, care în urma vaccinului are anticorpi”, a comentat Mihaela Anghel. 

Asistenta a subliniat că susține vaccinarea, atât în sarcină, cât și în alăptare.

„Este recomandat de medici și nu face nimic rău bebelușului, din contră, îl ajută să se imunizeze. Încă nu am făcut și a treia doza, dar urmează. Din fericire, toți membrii familiei sunt imunizați și nu au avut contact cu virusul”, a spus tânăra.

Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: