Home » Invatamant » Primăria Dragomirești nu renunță la Liceul din Vladia! Copiii din comună nu pot face școala la Vaslui sau Bacău

Primăria Dragomirești nu renunță la Liceul din Vladia! Copiii din comună nu pot face școala la Vaslui sau Bacău

Situația Liceului Tehnologic din satul Vladia, comuna Dragomirești, este extrem de complicată. Pentru modernizarea unității de învățământ, este asigurată o finanțare prin proiectele europene de la AFIR de aproximativ 600.000 de euro și ar mai fi nevoie de încă 500.000 de euro. Cum AFIR nu mai suplimentează fondurile pentru acest obiectiv de investiții, ar mai fi nevoie de fonduri de la Ministerul Educației pentru a duce la bun sfârșit proiectul de modernizare.

Pentru a face cât mai atractiv proiectul pentru firmele de construcții, Consiliul Local Dragomirești a suplimentat cheltuielile neeligibile cu suma de 1,8 milioane de lei. Cu toate acestea, nu s-a prezentat niciun constructor la licitația publică, deoarece suma nu este atractivă.

„Voi discuta din nou la Prefectură, la Consiliul Județean Vaslui, să vedem dacă ne vor ajuta și ei pentru cofinanțare. Să renunțăm la liceu este foarte ușor, dar o să răsfrângă asupra acestor copii, care nu au resurse financiare pentru a continua școala la Vaslui, Bacău sau Bârlad. Este o distanță de 50 de kilometri de orice punct, iar părinții nu au bani de navetă, nu sunt bani să facă acest efort. În Dragomirești nu sunt firme care să aducă plus valoare, pentru a ține copiii la școală”, a spus Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești.

În anul trecut, comuna Dragomirești a avut nevoie de circa 2 milioane de lei pentru parte de cofinanțare la diferite proiecte de dezvoltare. Comuna are în implementare cinci proiecte prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală (PNDL) 1 și 2. Problema gravă este că autoritățile locale nu au bani la buget pentru partea de cofinanțare.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*