Home » Administratie » Verde pentru finanțare! Ministerul Dezvoltării va construi două creșe în Vaslui și Bârlad

Verde pentru finanțare! Ministerul Dezvoltării va construi două creșe în Vaslui și Bârlad

Ministerul Dezvoltării a aprobat construirea unor creșe mici, cu o capacitate de 40 de antepreșcolari în Vaslui, Câmpia Turzii, Galați, Oradea și Orăștie, iar creșe mari, pentru 100-110 de copii în Deva, Galați și Roman. În Bârlad și Călărași vor fi construite creșe de dimensiuni medii.

Investițiile sunt derulate prin  prin Programul Național de Construcție de Creșe, derulat din 2021 de Ministerul Dezvoltării. În urma aprobării finanțării, construirea acestor creșe noi, moderne, intră în proces de achiziție publică, urmând ca, după aceea, să fie demarate lucrările de construcție.

Pentru municipul Vaslui a fost aprobată realizarea de două creşe în municipiul reședință de județ. Pentru implementarea proiectului  este necesară predarea către CNI a unui teren care să îndeplinească cel puţin următoarele condiţii: amplasarea de preferinţă, în cadrul intravilanului localităţii, într-o zonă liniştită; legături uşoare cu suprastructura şi infrastructura edilitară existentă; suprafaţa minimă de 2.525,84 mp; cât mai aproape de forma dreptunghiulară cu lăţimea minimă de 41,10 m şi lungimea minimă de 63,90 m;

Ţinând cont de aceste condiţii, a fost identificat terenul în suprafaţă de 2598 mp situat în localitatea componentă Viişoara, str.Ştefan Ciubotăraşu. Asigurarea cheltuielilor pentru racordurile la utilităţi (electrică, apa, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc) se va realiza de către Primăria Vaslui.

În ceea ce privește locația pentru a doua creșă, una din variante este Zona Industrială, iar a doua în Moara Greci.

„Vom veni în perioada următoare cu a doua variantă. Am transmis primul amplasament și vom transmite și al doilea amplasament. Trebuie să avem în acele zone și natalitate, creșa să fie utilizată. Prognoza pentru municipiul Vaslui este de scădere a populației, sunt date statistice în acest sens”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU) 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*