Home » National » Ne scapă masca chirurgicală sau tip FFP2 de infectarea cu COVID-19?

Ne scapă masca chirurgicală sau tip FFP2 de infectarea cu COVID-19?

Ne poate scăpa folosirea unei măști de bună calitate de infectarea cu COVID-19? În ipoteza în care persoana pozitivă și cea expusă stau fără mască una lângă alta, este nevoie de doar 15 minute ca persoană expusă să se infecteze.

Dacă persoana infectată nu poartă mască, dar cea expusă poartă corect masca profesională, aceasta din urmă poate sta două ore și jumătate în preajma bolnavului fără a se infecta. Dacă ambele persoane ar purta corect masca profesională, ar putea sta una lângă alta fără risc de infectare chiar și 25 de ore înainte ca riscul să devină real. În ceea ce privește masca chirurgicală, dacă persoana infectată nu poartă mască, dar cea expusă da, timpul de infectare este de 30 de minute. Timpul de infectare ar fi de o oră dacă ambele persoane ar purta corect masca chirurgicală.

Una dintre cele mai importante modificări aduse de prelungirea stării de alertă este impunerea purtării de măști chirurgicale ori profesionale, tip FFP2. Fără măști textile, așadar, de săptămâna viitoare.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: