Home » Administratie » Șoselele de centură: o problemă tot mai presantă pentru Primăria Vaslui!

Șoselele de centură: o problemă tot mai presantă pentru Primăria Vaslui!

Proiectul privind construcția variantelor de ocolire pentru municipiului Vaslui bate pasul pe loc. Tocmai de aceea, conducerea Primăriei Vaslui a decis ca de la începutul acestui an să facă toate diligențele pe lângă Guvernul României, în vederea finanțării acestor șosele de centură. Variantele sunt creionate deja, iar municipalitatea colaborează cu proiectanții și le pune la dispoziție tot ce este posibil, în vederea implementării acestui proiect extrem de important pentru comunitatea locală. Investiția va fi derulată de Ministerul Transporturilor și nu este finanțată de la bugetul local.

„Șoselele le-am creioant, am dat traseele, am dat certificatul de urbanism. Trebuie să vină proiectanții la expropieri, pentru că sunt terenuri în proprietate privată. Îi așteptăm! În următorii cinci ani, dacă nu le realizăm, distrugem tot ce am făcut. Transportul pe direcția Bârlad – Iași este doar pe varianta Decebal. Acolo intră toate tirurile și sunt vibrații, zgomet etc.”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Centura va fi construită pe direcția Bârlad – Iași și va începe de la Podul Moșneagu, va merge în paralel cu râul Vasluieț și va ieși prin satul Moara Domnească, comuna Văleni, la drumul național care duce la Iași. În total, este vorba de o distanță de șapte kilometri.

Strada Decebal, actuala variantă ocolitoare a municipiului Vaslui,  va deveni una din principalele artere din interiorul orașului, după ce în zonă au fost construite mai multe obiective economice.

În cursul lunii iulie 2019, Primăria Vaslui a demarat proiectul care vizează asigurarea utilităților publice către noul bazar și târgul auto, lucrări care vor fi realizate plecând de la utilitățile învecinate de pe strada Decebal.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*