Home » National » Marcel Ciolacu a făcut declarații despre abandonarea ideii ca certificatul verde să fie obligatoriu la locul de muncă

Marcel Ciolacu a făcut declarații despre abandonarea ideii ca certificatul verde să fie obligatoriu la locul de muncă

Și-au dorit cu ardoare ca certificatul verde să devină obligatoriu la locul de muncă, dar se pare că visul autorităților nu va fi îndeplinit. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat abandonarea introducerii certificatului verde la locul de muncă, spunând că este târziu să mai fie adoptată legea în acest sens, pentru că nu ar mai avea efect în valul 5. Marcel Ciolacu a anunțat în schimb posibile restricții în transportul în comun pentru a limita numărul de călători.

„Eu nu cred în certificatul verde ca un singur instrument. Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu. (…) Nu sunt adeptul vaccinării obligatorii”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă va mai fi adoptat certificatul verde pentru angajați, liderul PSD a spus că este târziu:

„Cred că e un pic cam târziu să mai vii acum cu măsuri printr-un act legislativ. De obicei se fac previziuni. După 2-3 săptămâni după ce în toată Europa există numărul mare de cazuri, ajunge și în România. Când am mai avea timp să intervenim pentru valul 5? Iar certificatul, am mai spus, nu e singura măsură. (…) Va trebui să căutăm măsuri dacă ajungem într-o situație iarăși cu o presiune mare pe spitale. Cred că cu aceste medicamente vom reuși să oprim.”

„Nu sunt de acord cu modificarea Constituției doar pentru că există această pandemie”, a mai afirmat Ciolacu.

Liderul PSD susține că totuși trebuie luate anumite măsuri.

„Anumite măsuri trebuie luate. Azi vorbeam și cu un lider de sindicat. În zona de transport în comun. S-au luat în toată Europa, e clar că în zona de transport în comun se transmite cel mai ușor”, a dat ca exemplu Ciolacu.

Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, declara, în urmă cu doar o zi, într-un interviu că în valul 5 s-ar putea ajunge la 800.000 de infectări, adică dublu față de valul 4, iar introducerea certificatului verde pentru angajați ar fi putut să frâneze creșterea și să ofere o relaxare a sistemului medical.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: