Home » National » O tânără de 19 ani care susținea examenul auto a provocat un accident rutier greu de evitat

O tânără de 19 ani care susținea examenul auto a provocat un accident rutier greu de evitat

Examenul auto nu i-a adus permisul unei fete de 19 ani, ci un accident rutier greu de uitat. Tânăra din Brăila care a făcut accident în timp ce susținea proba pentru permisul auto nu circula cu viteză mare, dar când a intrat în intersecție nu a frânat, așa că șoferul lovit nu a avut cum să evite impactul, spun specialiștii în siguranță rutieră care au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

Emil Gâtej, specialist în siguranță rutieră: „La prima vedere, viteza era un pic crescută, viteză crescută la nivelul ăsta nu înseamnă viteză excesivă, dar și 30 -40 km la oră e mult pentru că văd că nu schițează nici un fel de gest. Nu văd să se aprindă stopurile de frână din imaginile astea”.

Tânăra a semnalizat, însă nu a și frânat când a ajuns în intersecție. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată că celălalt șofer nu a avut nici o șansă să evite accidentul, spun specialiștii.

Emil Gâtej, specialist în siguranță rutieră: „Ca să frâneze i-ar fi trebuit minim 20 de metri. Mașina ar fi trebuit să încetinească mult, nu vedem niciun fel de reducere a vitezei”.

Impactul cu autoturismul care circula regulamentar a fost violent. Martora de pe bancheta din spate și polițistul examinator au fost grav răniți.

Delia Râşnoveanu, manager al Spitalului Județean Brăila:Polițistul a ajuns în spital cu traumatisme toracice și craniene faciale, cu o stare generală bună, este în continuare internat la noi. Fata care era în spate martoră a avut multiple traumatisme faciale și a fost transferată la București”.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*