Home » National » PSD condamnă decizia Ministerului Educației de a mări media de la care se oferă bursa de merit

PSD condamnă decizia Ministerului Educației de a mări media de la care se oferă bursa de merit

PSD condamnă decizia Ministerului Educației de a schimba peste noapte criteriile generale de acordare a burselor elevilor, fără vreo consultare cu asociațiile elevilor sau părinților.
Din această cauză, PSD cere ministrului Educației să se întâlnească cu reprezentanții celor două categorii și să rezolve rapid această situație.
Criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9.5, în loc de 8.5, cum era anterior. Astfel, este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectaţi sute de mii de elevi din ţară. Conform asociaţiile de elevi, 730.000 de elevi din România rămân fără burse.
Ordinul a fost publicat peste noapte, pe 4 ianuarie 2022, fără a fi pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației, ceea ce încalcă normele uzuale ale transparenţei decizionale prevăzute de Legea 52/2003.
PSD consideră că decizia ministrului Cîmpeanu este neinspirată si provoacă tensiune inutilă chiar la începutul noului semestru și îi cere să dialogheze cu elevii și părinții acestora pentru a găsi o soluție de ieșire din criză!

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*