Home » National » ANOSR a făcut posibil accesul gratuit al studenților la serviciile Bibliotecilor Central-Universitare

ANOSR a făcut posibil accesul gratuit al studenților la serviciile Bibliotecilor Central-Universitare

Ieri a fost publicat în Monitorul Oficial Legea 9/2022 prin care se modifică Legea educației naționale, astfel încât studenții beneficiază de acces gratuit la serviciile Bibliotecilor Central-Universitare (BCU), în urma acțiunilor Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).
Dacă pentru bibliotecile interne ale universităților există o prevedere în Statutul Studentului, ordin de ministru obținut de ANOSR în 2012, care să garanteze gratuitatea accesului pentru studenți, bibliotecile central-universitare nu erau supuse acestei prevederi, determinând un tratament discriminatoriu.
În cadrul campaniei „Educația la Guvernare”, lansată în octombrie 2020, ANOSR a solicitat decidenților modificarea acestei diferențieri. Prin Legea 9/2022, atât pentru bibliotecile universitare, cât și pentru bibliotecile central-universitare, accesul gratuit al studenților este garantat la nivelul legii.
Demersul inițiat de ANOSR reprezintă un câștig în privința accesului facil la resurse de învățare. ANOSR va continua să propună modificări astfel încât serviciile de acest tip din România să fie comparabile cu oportunitățile din universitățile occidentale – programul de lucru, resursele, facilitățile digitale sau fizice.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: