Home » National » Un bebeluș de două luni din Suceava a fost infectat cu tulpina Omicron

Un bebeluș de două luni din Suceava a fost infectat cu tulpina Omicron

La doar două luni de viață, un bebeluş din Suceava s-a infectat cu tulpina Omicron. Acesta a fost internat ieri la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi.

„În acest moment, în zona ATI COVID nu avem niciun pacient internat, dar s-a dat avizul pentru trasferul unui bebeluş de două luni, cu o formă moderată spre severă de COOVID 19”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Potrivit declaraţiilor medicilor de la Suceava, şi mama bebeluşului este infectată cu tulpina Omnicron, cei doi revenid în ţară din Marea Britanie, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Tot la Spitalul „Sfânta Maria”, pe zona roşie, care nu aparţine de ATI COVID, ieri erau internaţi doi pacienţi.

„Este un număr relativ mic, dar ne pregătim pentru valul 5. Nu ştim cum va fi, dar ne pregătim pentru cel mai negru scenariu. Ca şi în valul 4, nu ştim care este impactul asupra copiilor. Spitalul are sursă de oxigen prin stocator. Probabil ca suntem unul dintre puţinele spitale din Moldova care avem peste 300 de paturi cu sursă de oxigen şi aer comprimat. Dacă va fi nevoie, la un moment dat, să utilizăm mai multe paturi decât avem în acest moment în zona roşie, cu siguranţă vom putea face faţă situaţiei”, a mai adăugat Alina Belu.

Anul trecut , unitatea medicală a fost dotată cu aparate de înaltă performanţă a pacientului COVID, venite prin cadrul proiectului european COVID 19, derulat prin intermediul CJ. „Vor veni şi monitoare şi injectomate. Spunem că în acest moment suntem pregătiţi. Facem un necesar privind medicaţia antivirală şi monomodulatoare”, a declarat Alina Belu.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*