Home » National » Un copil de trei ani de la secția ATI a Spitalului de Copii din Iași este în stare critică după infectarea cu COVID-19

Un copil de trei ani de la secția ATI a Spitalului de Copii din Iași este în stare critică după infectarea cu COVID-19

Un pacient de pe zona ATI roșu a Spitalului de Copii din Iași se zbate între viață și moare după ce s-a infectat cu COVID-19. Acesta a fost diagnosticat la Bacău și transferat ulterior la Iași.

„Pe zona ATI roșu avem trei pacienți, un pacient care are o stare critică, fiind un pacient în vârstă de trei ani, cu o intervenție pe cord deschis în antecedente, copil diagnosticat pozitiv la Bacău, a fost transferat către noi pentru că și-au declinat competența. Copilul este în evidență la Spitalul din Târgu Mureș. A venit către noi, se aplică tratamentul specific COVID, urmând, din ce am înțeles din schema celor de la Târgu Mureș, să fie transferat în străinătate pentru o nouă intervenție pe cord deschis. În zona roșie non-ATI avem cinci pacienți. Momentan, nu constatăm un aflux mare de pacienți pozitivi COVID”, a precizat Alina Belu, manager al Spitalului de Copii din Iași.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*