Home » Local » Vremuri bune pentru pescarii și vânătorii din județul Vaslui!

Vremuri bune pentru pescarii și vânătorii din județul Vaslui!

Membrii pescari ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui au unde să își petreacă timpul liber. Asociația a contractat zone întregi de pe râurile care tranzitează județul, iar pescarii au unde să se recreeze și să prindă pește. Contractele vizează 190 de kilometri de pe râul Prut, între localitățile Drânceni și Cârja, și 165 de kilometri din râul Bârlad, între punctele Băcești și Tutova, la limita sudică cu județul Galați.

Vasile Negru, directorul AJVPS Vaslui, a spus că în aceste zone s-au făcut populări ritmice cu puiet de pește, astfel încât membrii pescari au unde să se delecteze în cele două bazine de pescuit. Pe lângă cele două râuri, unde pescarii se pot recrea, și vânâtorii au la dispoziție 27 de fonduri de vânătoare care sunt administrate de AJVPS Vaslui.

„Pentru asociația noastră 2021 a fost un an bun, mulțumitor, dar nu putem spune că deosebit de bun. Vânătorii și pescarii s-au putut delecta în fondurile de vânătoare și bazinele de pescuit de pe cele două râuri. Tot în anul trecut am realizat recolta la specia căprior, care are efectivele în creștere. Astfel, la specia căprior mascul avem două trofee, care au fost evaluate și au un punctaj de aur. Recoltele au fost făcute în fondurile de vânătoare de la Coștești și Negrești”, a spus Vasile Negru.

(Dănuț CIOBANU)     

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: