Home » Administratie » Promisiune îndeplinită! Străzile din satele componente ale orașului Negrești vor fi asfaltate

Promisiune îndeplinită! Străzile din satele componente ale orașului Negrești vor fi asfaltate

Străzile care aparțin de orașul Negrești vor fi asfaltate în cursul acestui an. Municipalitate are un proiect care vizează asfaltarea străzilor pe cinci loturi: Valea Mare, Parpanița, Poiana, Căzănești și strada Abator. Imediat după semnarea contractelor de finanțare, Primăria Negrești va emite ordinul de începere a lucrului, astfel încât pe perioada de iarnă să fie realizate lucrările de pietruire și pregătirea terasamentului pentru turnarea covorului de asfalt.

„Prin implementarea acestui proiect îmi voi respecta o promisiune de a asfalta străzile din aceste sate componente, pentru că aproape zilnic cetățenii mă întreabă de aceste lucrări. Termenele în România sunt cum sunt, procedurile trebuie respectate, plus aceste contestații care parcă nu se mai termină de pe o firmă pe alta, ce îngreunează și lungesc termenele”, a spus Cristi Rusu, primarul orașului Negrești.

Prezent anul trecut în județul Vaslui la o ședință de lucru cu primarii, Mircea Abrudean, secretar general adjunct al Guvernului României, a precizat că există un adevărat sport național în România privind formularea de contestații.

Cea mai importantă prevedere din cele care vizează modificarea legislației se referă la obligativitatea încheierii contractelor de achiziție publică cu ofertantul care a fost declarat câștigător, după prima decizie a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

„Până la introducerea noilor reglementări, exista posibilitatea după cum bine știți, să încheiați contractele de achiziție după prima decizie a CNSC, dar nu era o obligație, era până la urmă răspunderea autorității contractante. Acum este o obligație și în acest fel sperăm să fluidizăm procesul achizițiilor publice, pentru că știm foarte bine că afectează cel mai mult în acest moment proiectele de investiții, proiectele de dezvoltare”, a spus Mircea Abrudean.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: