Home » Administratie » Investiție aproape de finalizare! Cămin Cultural pentru locuitorii comunei Dragomirești

Investiție aproape de finalizare! Cămin Cultural pentru locuitorii comunei Dragomirești

În primul trimestru al acestui an, în comuna Dragomirești va fi inaugurat un Cămin Cultural modern și cu toate dotările necesare. Proiectul este finanțat de Compania Națională de Investiții (CNI).

„Am spus celor de la CNI că noi nu avem în comună niciun centru cultural și atunci am primit finanțarea. Noi sperăm ca până la Sărbătorile de Paște obiectivul să fie deschis și locuitorii să se bucure de acest cămin”, a spus Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești.

La fel ca și în cazul altor proiecte, autoritățile locale au probleme mari cu asigurarea banilor pentru partea de cofinanțare. Spre exemplu, anul trecut, comuna Dragomirești a avut nevoie de circa 2 milioane de lei pentru parte de cofinanțare la diferite proiecte de dezvoltare. Comuna are în implementare cinci proiecte prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală (PNDL) 1 și 2.

„Lipsa banilor m-a determinat să fac mai multe drumuri la Consiliul Județean Vaslui, pentru a solicita resurse în vederea finalizării acestor lucrări. Nu mă refer neapărat la asfaltarea drumurilor din comună. Cel mai stringent este că se finalizează patru școli. Copiii din aceste școli învață în niște condiții precare, condiții cu care nu ne mândrim. Am solicitat un ajutor substanțial pentru Dragomirești, pentru că sunt în prag de finalizare patru școli și ne trebuie bani de cofinanțare”, a mai spus Dănuț Iacob.

Comuna Dragomirești are patru investiții în domeniul școlar finanțate prin PNDL 2. Cele patru proiecte vizează demolarea și construcția unei școli noi în satul Popești, reabilitarea școlii din satul Poiana Petrei, reabilitarea școlii din satul Doagele și reabilitarea școlii din satul Rădeni.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*