Home » National » Ministrul german al Sănătății a considerat că România nu are nevoie de vaccin, de aceea a cumpărat de la țara noastră 5 milioane de doze de vaccin

Ministrul german al Sănătății a considerat că România nu are nevoie de vaccin, de aceea a cumpărat de la țara noastră 5 milioane de doze de vaccin

Ieri, 12 ianuarie, Ministrul german al Sănătății a scris pe Twitter un mesaj, făcând referire la achiziția celor 5 milioane de doze de vaccin din România, spunând că în țara noastră nu „era nevoie de vaccin” și că germanii vor folosi aceste doze pentru a face rapelul copiilor între 12-17 ani, lucru care va proteja împotriva abandonului școlar:

„Ieri am cumpărat 5 milioane de doze de vaccin BionTech din România cu aprobarea UE. Acolo nu era nevoie de vaccin. Și pentru vaccinarea de rapel a copiilor de 12-17 ani, aceasta este o îmbunătățire semnificativă. Această vaccinare protejează adesea împotriva abandonului școlar și este importantă”, a scris Karl Lauterbach, pe Twitter.

Germania a achiziţionat de la România 5 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva coronavirusului pentru a accelera campania de administrare a dozei booster, a anunţat Ministerul federal al Sănătăţii marţi seara.

România primise aceste doze prin schema de achiziţie comună de vaccinuri a Uniunii Europene, dar urmau să rămână neutilizate. Ele vor fi disponibile în Germania din săptămâna care începe la 24 ianuarie.

Germania estimează că, per total, aproximativ 32 milioane de doze de vaccin – 12 milioane produse de Pfizer/BioNTech şi 20 milioane de Moderna – vor fi disponibile în următoarele trei săptămâni, începând din 17 ianuarie.

Aceasta va face ca, în următoarele trei săptămâni, primirea unei doze booster să fie accesibilă oricui va dori, a subliniat Ministerul Sănătăţii de la Berlin.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*