Home » National » Stop violenței domestice! Guvernul a aprobat operaționalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică

Stop violenței domestice! Guvernul a aprobat operaționalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică

Guvernul a aprobat miercuri, 12 ianuarie, operaționalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică, în conformitate cu prevederile legii aprobate în 2021. Prin investiția aprobată vor fi cumpărate sisteme informatice, aplicații și echipamente de comunicații. Sistemul va fi implementat în trei județe și în București.
𝗣𝗿𝗶𝗻 𝗔𝗴𝗲𝗻ț𝗶𝗮 𝗡𝗮ț𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹ă 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗘𝗴𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗱𝗲 Ș𝗮𝗻𝘀𝗲 î𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗙𝗲𝗺𝗲𝗶 ș𝗶 𝗕ă𝗿𝗯𝗮ț𝗶, aproximativ 400 de victime ale violenței domestice au fost ajutate și consiliate în cele 42 de locuințe protejate înființate cu fonduri nerambursabile de la începutul programului „𝗩𝗲𝗻𝘂𝘀 – Î𝗺𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻ă 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗼 𝘃𝗶𝗮ță 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 î𝗻 𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗮𝗻ță 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗰𝗼𝗺𝗯𝗮𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻ț𝗲𝗶 î𝗺𝗽𝗼𝘁𝗿𝗶𝘃𝗮 𝗳𝗲𝗺𝗲𝗶𝗹𝗼𝗿 ș𝗶 𝗮 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻ț𝗲𝗶 𝗱𝗼𝗺𝗲𝘀𝘁𝗶𝗰𝗲”. De cele mai multe ori, victimele nu ajung în aceste centre de teamă sau de rușine să mărturisească tragedia prin care trec.
În 2021, 69 de persoane au murit în urma agresiunilor și aproape trei mii de ordine de restricție au fost încălcate fără ca nimeni să-i poată opri pe agresori. Acest demers vine în completarea măsurilor pe care le luăm în centrele pentru victimele violenței domestice.
Primele brățări vor fi folosite spre finalul anului, iar până în 2025 vor fi achiziționate 15.000 de kituri de monitorizare electronică a agresorilor victimelor violenței domestice. Potrivit statisticilor, aproape 45.000 de cazuri de violență în familie au fost înregistrate în România în primele 11 luni ale anului 2021.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*