Home » National » ANPC anunță că a amendat marii furnizorii de energie pentru calcularea greșită a facturilor pentru consumatori

ANPC anunță că a amendat marii furnizorii de energie pentru calcularea greșită a facturilor pentru consumatori

Președintele ANPC a anunțat că instituția sa a primit peste 400 de sesizări referitoare la facturile de energie doar în această săptămână și anunță că a început controale la peste 70 de operatori economici din domeniu. Au fost aplicate sancțiuni și măsuri complementare în valoare de 450 de mii de lei, numai în această săptămână.

“Sunt doi operatori care dețin 70% din piața de energie, Electrica Furnizare (3,3 milioane de consumatori) și E.On. Până la 31 ianuarie, Electrica va recalcula toate facutrile neconforme și va aduce toate facturile în conformitate cu legea. E.ON nu afișează consumul zilnic de referință, a fost sancționată și i s-a aplicat măsura de refacere a facturilor și de încetare a practicilor incorecte”, a declarat Mihai Culeafă, președintele ANPC.

Acesta a precizat că nu vor fi deconectați și nu vor fi penalizați consumatorii și că i-a propus ministrului Energiei creșterea cuantumul amenzilor și aplicarea drept sancțiune a unui procent de 4% din cifra de afaceri.

Culeafă spune că furnizorii nu au respectat legea privind compensarea și plafonarea, iar în cazul companiei Gaz Vest va propune ANRE retragerea licenței de furnizare, din cauza abaterilor repetate.

Totuși, ANRE a precizat ieri că ordinul de ministru și ordonanța adoptate în toamnă în acest sens sunt neclare.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: