Home » National » O alpinistă cu experiență a murit în Munții Bucegi chiar de ziua de naștere

O alpinistă cu experiență a murit în Munții Bucegi chiar de ziua de naștere

Sfârșit tragic pentru o alpinistă cu experiență din Brașov, care și-a pierdut viața în Munții Bucegi, chiar de ziua ei de naștere. Alpinista a vrut să parcurgă Albișoara Gemenelor din Caraiman, drept cadou pentru sora sa geamănă, aceasta a vrut sa omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Dar a plecat singură în traseu, fără partener.

Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze. Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au fost anunțați în jurul orei 18.

Pe platou, viscolul a făcut imposibilă plecarea echipei de salvamontiști deja aflată acolo. O a doua echipă a plecat din Bușteni, dar în zona de creastă vântul acoperise orice urmă și a trebuit să se renunțe la căutare.

Căutarea a fost reluată joi dimineață. O altă echipă a reușit să localizeze victima.

Era căzută pe un versant sud-estic, fără semne vitale. Pentru ca terenul este foarte accidentat și accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice și a riscului de avalanșă pe care o putea declanșa elicopterul.

Acțiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată imediat ce condițiile meteo o vor permite.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*