Home » National » Parchetul contrazice comunicatul oficial al Poliției și anunță că polițistul care o omorât ieri un copil pe trecerea de pietoni și a rănit un al doilea copil NU era în misiune

Parchetul contrazice comunicatul oficial al Poliției și anunță că polițistul care o omorât ieri un copil pe trecerea de pietoni și a rănit un al doilea copil NU era în misiune

Principalele declarații ale purtătorului de cuvânt al Parchetului, Radu Călin:

  • Agentul de poliție nu a respectat limita maximă de viteză și nu a acordat prioritate de trecere victimei. Victima, minoră de 13 ani, era angajată în traversare pe trecerea de pietoni.
  • Procurorul de caz apreciază cu vedere la dispunerea unor măsuri preventive. S-a reținut că avea semnalele vizuale pornite, nu și cele acustice, și nu se afla în misiune.
  • Se administrează mijloacele de probă și se fac cercetări cu privire la aceste aspecte. S-a reținut, repet, că nu era în misiune și avea semnalele luminoase pornite.
  • S-a reținut că n-au fost respectate prevederile legale și s-a stabilit că nu a respectat regimul de viteză, s-a dispus o expertiză care va stabili ce viteză avea.

Purtătorul de cuvânt al Poliției a precizat ieri că polițistul se afla în misiune, cu semnalele luminoase pornite.

Reamintim, joi, două fetițe care traversau strada au fost lovite de o mașină de poliție, în Sectorul 1 din București. Una dintre fetițe a decedat, iar cea de a doua se află în spital, dar este în afara oricărui pericol.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*