Home » National » Prima misiune de salvare din zonă montană a Punctului de Operare Aeromedicală Caransebș

Prima misiune de salvare din zonă montană a Punctului de Operare Aeromedicală Caransebș

În urmă cu puțin timp, echipajul elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Caransebeș a fost solicitat de salvamontiștii din Caraș-Severin pentru a ajuta la salvarea vieții unei persoane accidentate pe părtia din stațiunea montană Muntele Mic.

Persoana de sex masculin, în vârstă de 37 de ani, a suferit policontuzii în zona toracică și a membrelor, fiind necesar transportul de urgență la o unitate spitalicească.
Echipajul elicopterului SMURD a preluat persoana de la salvamontiști, care i-au acordat acestuia primul ajutor, și l-au transferat pe calea aerului la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, pentru a beneficia de asistență medicală complexă și de tratament de specialitate.

Reamintim faptul că, Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație al M.A.I., a creat o strategie pentru eficientizarea intervențiilor în situații de urgență prin înființarea a trei noi puncte de operare aeromedicală, destinate salvării persoanelor din zone montane, concomitent cu creșterea nivelului de pregătire a personalului navigant.

Punctul de Operare Aeromedicală Caransebeș a fost inaugurat la finalul anului trecut, urmând ca în perioada următoare să devină operaționale și cele două pu

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*