Home » National » Raed Arafat efectuează vizite de lucru în structurile aflate în coordonare, din județele Ialomița și Călărași, în vederea stabilirii unor direcții de acțiune viitoare precum și prezentarea, analizarea și rezolvarea problemelor identificate în fiecare dintre cele două județe

Raed Arafat efectuează vizite de lucru în structurile aflate în coordonare, din județele Ialomița și Călărași, în vederea stabilirii unor direcții de acțiune viitoare precum și prezentarea, analizarea și rezolvarea problemelor identificate în fiecare dintre cele două județe

Astăzi, 14 ianuarie 2022, șeful DSU, dr. Raed Arafat, alături de o delegație formată din reprezentanți ai DSU și IGSU, efectuează vizite de lucru în structurile aflate în coordonare, din județele Ialomița și Călărași, în vederea stabilirii unor direcții de acțiune viitoare precum și prezentarea, analizarea și rezolvarea problemelor identificate în fiecare dintre cele două județe.
Prima întâlnire a delegației a avut loc la sediul Prefecturii județului Ialomița, ședință care a reunit principalii reprezentanți ai structurilor aflate în coordonarea DSU. Discuțiile purtate au vizat problemele întâmpinate de fiecare serviciu în parte dar și teme legate de pregătirea răspunsului în contextul actual al creșterii numărului de cazuri cu SARS-CoV-2.
Ulterior, delegația a vizitat Unitatea de Primiri Urgențe Slobozia, stația Serviciului Județean de Ambulanță și sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.
Ca puncte principale discutate în funcție de aria de competență a fiecărei structuri se evidențiază, stadiul de implementare a proiectului de extindere a UPU Slobozia, prezentarea soluției găsite de Consiliul Județean de relocare a sediului Ambulanței, fără a afecta activitatea acesteia în continuarea acordării asistenței medicale de specialitate cetățenilor județului Ialomița.
Totodată, ca puncte comune, șeful DSU a discutat cu reprezentanții fiecărei structuri despre situația resursei umane existente, dotarea cu tehnică și echipamente disponibile și totodată, situația parcului auto existentă la nivelul SAJ și ISU Ialomița.
La nivelul ISU Ialomița, discuțiile au vizat și stadiul privind angajarea celor 20 de soldați gradați profesioniști care să se alăture echipelor de salvatori, dar și stadiul recepției autospecialelor, contractate anul trecut de către IGSU. De asemenea, susținerea ideii de pregătire continuă a personalului, reabilitarea infrastructurii inspectoratului, înființarea de puncte noi de lucru sau/și stații noi, au fost alte subiecte abordate în cadrul vizitei.
Delgația DSU este formată din șeful DSU, dr. Raed Arafat, directorul general al Direcției Generale Protecție Civilă (DGPC), col. Marius Dogeanu, șeful Serviciului Formare în Medicina de Urgență, Prim Ajutor Calificat și Medicină la Dezastre din cadrul DGUM, dr. Alin Popa. Totodată, la vizitele de lucru a participat și inspectorul general al IGSU, general-locotenent Dan Paul Iamandi.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*