Home » National » Școlile se vor închide în funcție de numărul paturilor ocupate de cazuri COVID din județ

Școlile se vor închide în funcție de numărul paturilor ocupate de cazuri COVID din județ

Ieri, 13 ianuarie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online. Școlile nu vor mai funcționa în sistem fizic sau online în funcție de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ. Școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 13 ianuarie Hotărârea nr. 3 pentru:

  • abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii desfășurării cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19;
  • scoaterea de la rezervele de stat a unsprezece construcții ușoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observațional/epidemiologic la unitățile spitalicești din județele Arad, Hunedoara, Teleorman și Timiș.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*