Home » National » Marcel Ciolacu: „Reducerea TVA la 5% e suportabilă de buget și pentru energie și pentru gaz”

Marcel Ciolacu: „Reducerea TVA la 5% e suportabilă de buget și pentru energie și pentru gaz”

Astăzi, Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că reducerea TVA la 5% pentru energie și gaze naturale este suportabilă de buget și a precizat că își menține părerea că măsura trebuie luată de la 1 februarie.

„Am finalizat tot pachetul de măsuri pe toate cele trei componente pentru a stopa escaladarea prețurilor, să ieftinim facturile și că încercăm să compensăm de la bugetul statului atât cât își permite bugetul astfel încât să nu afectăm investițiile”, a declarat Marcel Ciolacu înaintea conducerii PSD.

Acesta a precizat că la ora 17.00 va avea loc ședința coaliției și că a avut discuții în ultimele zile cu premierul Nicolae Ciucă și cu liderul PNL Florin Cîțu.

„Reducerea TVA la 5% e suportabilă de buget și pentru energie și pentru gaze. Eu îmi mențin părerea că această măsură trebuie luată începând cu 1 februarie”, a subliniat Ciolacu.

Referindu-se la cauzele creșterii prețurilor, Marcel Ciolacu a menționat că „nu este admis să liberalizezi prețul în plină pandemie, fără să gândești efectele care vor urma.

Întrebat dacă ar trebui să demisioneze ministru Virgil Popescu, liderul PSD a replicat: „Această decizie se ia în coaliție împreună cu primul ministru”.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*