Home » National » Masca de protecție provoacă neplăceri persoanelor cu ochelari. Iată ce să faci pentru ca lentilele să nu se mai aburească

Masca de protecție provoacă neplăceri persoanelor cu ochelari. Iată ce să faci pentru ca lentilele să nu se mai aburească

Impunerea măștii de protecție, atât în spațiile închise, cât și cele deschise, aduc multe probleme persoanelor cu ochelari de vedere. Aburirea lentilelor atunci când se poartă și masca de protecție devine o reală neplăcere.

Potrivit Clinicii din Cleveland, atunci când aerul cald atinge o suprafață rece, are loc condensarea. Acest proces are loc și în mod obișnuit (când ieși dintr-o clădire încălzită afară în răcoare), dar e accentuat atunci când porți mască. Respirația caldă poate ieși prin partea superioară a măștii și aburește lentilele ochelarilor tăi.

Un truc simplu ce ajută la prevenirea fenomenului necesită doar doua ingrediente ce se găsesc în fiecare casă – apa și săpun.

Potrivit lui Howard, trebuie să iți scufunzi ochelarii în apă cu puțin săpun, să îi scoți și să îi lași să se usuce singuri. Procesul creează un strat împotriva aburirii pe lentile.

„O altă variantă e să te joci puțin cu locul în care stau ochelarii pe nas – îi poți purta mai sus sau mai jos pe nas. Dacă folosești o mască ce se poate ajusta pe nas, poți să o mulezi să stea mai strâns pe nas, așa că iese mai puțin aer pe deasupra”, a declarat Howard. 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: