Home » Local » COVID-19 nu iartă! Vasluienii fac rând la Centrul de Sănătate Mintală

COVID-19 nu iartă! Vasluienii fac rând la Centrul de Sănătate Mintală

Consiliul Județean Vaslui va aproba în următoarea ședință organigrama și statul de funcții al personalului din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU). O primă modificare a statului de funcții constă în transformarea unui post de medic specialist, specialitatea psihiatrie în cadrul Centrului de Sănătate Mintală (CSM) în medic primar. Cea de-a doua modificare a organigramei și a statului de funcții constă în înființarea unui nou post de medic specialist în cadrul CSM. În prezent, centrul are două posturi de medic care sunt ocupate.

„Suplimentarea cu un post de medic specialist este necesară deoarece numărul consultațiilor a crescut de la 1.926 în trimestrul I la 2.134 în trimestrul III. Această suplimentare este necesară în vederea creșterii calității serviciilor complexe acordate populației în contextul pandemiei cu virul SARS-CoV-2”, a spus Ana Rinder, directorul SJU Vaslui.

CSM asigură servicii psihiatrice ambulatorii; servicii de asistenţă mobilă, pentru pacienţii dificil de tratat sau care refuză să frecventeze structurile medicale, dar care acceptă tratamentul sau pentru acoperirea unor nevoi psihosociale variate, care necesită deplasarea unor membri ai echipei terapeutice; servicii psihiatrice de zi: terapie ocupaţională, psihoterapie individuală şi de grup, precum şi programe specializate de reabilitare. Aceste servicii sunt furnizate pacienţilor internaţi în staţionarul de zi şi sunt limitate în timp la maximum două luni, după care pacienţii sunt trimişi serviciilor de reabilitare sau de asistenţă primară.

De asemenea, mai sunt oferite servicii de reabilitare: programe de terapie ocupaţională, programe de reabilitare vocaţională, programe de petrecere a timpului liber, programe de psihoeducaţie, după caz, în funcţie de specificităţile locale; servicii de intervenţie în criză și servicii de îngrijiri la domiciliu.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: