Home » National » Alexandru Rafila: „Sistemul de sănătate din România nu a fost conceput şi pregătit pentru a face faţă unei crize precum pandemia de Covid-19”

Alexandru Rafila: „Sistemul de sănătate din România nu a fost conceput şi pregătit pentru a face faţă unei crize precum pandemia de Covid-19”

Ieri, 18 ianuarie, numărul cazurilor COVID-19 s-a dublat față de ziua anterioară. În acest context, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi la o conferinţă, la care a participat alături de alţi miniştri de resort din UE, că „sistemul de sănătate din România nu a fost conceput şi pregătit pentru a face faţă unei crize precum pandemia de Covid-19”, transmite News.ro.

„Un sistem de sănătate rezilient ar trebui să absoarbă şocul unei situaţii de urgenţă, continuând să ofere servicii de sănătate de bună calitate”, a afirmat el.

„Pandemia ne-a reamintit fragilitatea unora dintre cele mai importante sisteme create de om, sistemele de sănătate. Sistemul de sănătate din România nu a fost conceput şi pregătit pentru a face faţă unei crize precum pandemia de Covid-19”, a afirmat Alexandru Rafila, în intervenţia avută la conferinţa „Rezilienţa sistemelor de sănătate ale Uniunii pentru a promova cooperarea la scară europeană”, conform unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

El a explicat că în România a existat o fluctuaţie între măsurile de izolare la începutul pandemiei şi măsurile preventive slabe, în cel de-al patrulea val.

Totodată, ministrul Sănătăţii a subliniat că „stabilitatea organismelor de conducere în domeniul sănătăţii ar trebui să fie un factor cheie pentru a face faţă crizei. Una dintre principalele probleme cu care s-a confruntat România a fost asigurarea accesului la servicii de sănătate pentru pacienţii non-Covid-19”.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: