Home » National » Alexandru Rafila susține că informațiile legate de „creșterea geometrică” a numărului de copii infectați sunt neadevărate deși 20% din cazurile Covid de marți au fost copii și adolescenți

Alexandru Rafila susține că informațiile legate de „creșterea geometrică” a numărului de copii infectați sunt neadevărate deși 20% din cazurile Covid de marți au fost copii și adolescenți

În condițiile în care România a înregistrat marți 3.377 de cazuri noi de COVID la copii și adolescenți, fiind un record absolut de la începutul pandemiei, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că informațiile legate de „creșterea geometrică” a numărului de copii infectați cu coronavirus sunt neadevărate.

„Am văzut în spațiul public diverse afirmații legate de creșterea geometrică a numărului de copii infectați, sunt informații neadevărate. I-am pus la dispoziția domnului ministru Cîmpeanu toate cifrele oficiale care arată și tendința, nu numai cifra dintr-o anumită zi. Ieri erau 11 copii la ATI, cu 10 mai puțini decât în ziua precedentă, reprezentând 2% din totalul pacienților internați, iar numărul de copii afectați și internați era de 338”, a afirmat Alexandru Rafila.

20% dintre cele 16.760 de noi infectări raportate marți sunt cazurile de la categoriile 0-9 și 10-19 ani.

Proporția pacienților minori în totalul persoanelor internate cu COVID este cea mai mare de la începutul pandemiei, de 7,5%.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: