Home » National » Stațiunile montane se pregătesc de turiști în minivacanța de 24 ianuarie. La Poiana Brașov, sejurul de 3 zile costă 500 de euro

Stațiunile montane se pregătesc de turiști în minivacanța de 24 ianuarie. La Poiana Brașov, sejurul de 3 zile costă 500 de euro

Minivacanța din preajma zilei de 24 ianuarie și prețurile din stațiunile montane care au mai scăzut după sărbători îi determină pe români să plece la munte la sfârșit de săptămână.

Cele mai multe hoteluri și pensiuni din stațiuni au deja rezervări pentru mai bine de 70% din capacitate, în unele cazuri chiar de 100%. Asta, cu toate că incidența Covid-19 este în creștere la Brașov, transmiste Agenția de presă Rador.

„Cu tot cu restricții, lumea vine la munte. Avem noroc și cu zăpada care a dat ieri și astăzi. Pe weekend-ul acesta, începând cu 21 și până pe 24, hotelul este plin. Fiind restricții multe, în prezent, nu ne-am așteptat să fie chiar atât de aglomerat. Noi oferim cazare, avem deschis restaurantul pentru servirea mesei. Din păcate, nu avem program artistic”, susține reprezentantul unui hotel din Predeal.

Poiana Brașov: 500 de euro pentru un sejur de 3 zile

La rândul lor, hotelierii din Poiana Brașov îi așteaptă pe turiști cu pachete speciale, la prețuri care se apropie de 500 de euro de persoană, pentru un sejur de 3 zile:

„Da, avem rezervări în perioada aceasta. Am creat și un pachet special de la 445 de euro de persoană, pe sejur de 3 nopți. Pachetul include cazare cu demipensiune, adică cu mic dejun și cină, plus un brunch cu specific românesc duminica și un voucher de 50 de euro pe cameră pe sejur la SPA. Sigur că toți turiștii au acces gratuit la facilitățile SPA și avem și loc de joacă pentru copii cu supraveghere specializată”, a spus reprezentanta unui hotel din Poiana Brașov.

Turiștii care își doresc intimidate sau să petreacă alături de familie și prieteni au ocazia să închirieze câte o pensiune întreagă în Bran: „Noi închiriem întreaga locație în totalitate pentru un singur grup. Având în vedere și condițiile pandemice actuale, pensiunea dispune de toate facilitățile necesare pentru a-ți petrece un sejur cu prietenii sau familia și, în același timp, pentru a te asigura că nu există alte surse de a te îmbolnăvi”, a explicat reprezentantul unei pensiuni din Bran.

Nici hotelurile nu au fost ocolite la Bran de către cei care pot prezenta certificat verde, condiție pentru orice unitate de cazare în această perioadă: „Nu avem ocupat la întreaga capacitate, ci undeva la 70-80%, dar pentru că ninge sperăm să se ocupe la întreaga capacitate. Îi întâmpinăm cu produse tradiționale românești, cu zăpadă. Numai în baza certificatului verde se pot caza și pot intra în restaurant, mai ales că incidența este destul de mare pe Bran”, a precizat reprezentanta unui hotel din Bran.

În județul Brașov, incidența a depășit pragul de 6 la o mie de locuitori. În municipiul Brașov, rata de infectare a ajuns la 8.20, iar Bran și Predeal sunt în fruntea clasamentului negativ al infectărilor, cu peste 14 persoane bolnave de Covid-19 din 1.000 de localnici.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: