Home » Local » Căminul de bătrâni de la Codăești va avea un parc cu amfiteatru și fântână arteziană

Căminul de bătrâni de la Codăești va avea un parc cu amfiteatru și fântână arteziană

La Centrul de Asistență Medico-Socială din Codăești se va amenaja un parc pentru recreere. În acest sens, Consiliul Județean Vaslui va aproba documentația tehnico-economice și indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție.

Finanțarea investiției se va face din bugetul local al județului Vaslui și fondurile proprii ale Centrului de Asistență Medico-Socială Codăești. Valoarea totală a proiectului este de 1.302.837 lei (inclusiv TVA).

Obiectivul investiției este creșterea nivelului de socializare și a stării de sănătate a tuturor cetățenilor beneficiari ai serviciilor oferite de centrul social. Este vorba despre amenajarea spațiilor de socializare și de desfășurare a activităților culturale; asigurarea condițiilor corespunzătoare desfășurării activităților de socializare și recreere.

„Necesitatea realizării proiectului rezultă din faptul că în incinta Centrului de Asistență Medico-Socială Codăești nu există spații amenajate pentru activități socioculturale pentru beneficiarii instituției, iar oportunitatea investiției – din faptul că există posibilitatea asigurării finanțării proiectului propus din fonduri ale UAT Județul Vaslui și fondurile proprii ale centrului social”, se arată în proiectul de hotărâre.

Lucrările la parc se vor realiza într-o perioadă de maxim 24 de lui și constau în următoarelor activități: amenajarea terenului (lucrări de îndepărtare a stratului vegetal, aducere la cota proiectată); realizarea aleilor pietonale; realizarea spațiului pentru activități culturale (amfiteatru); realizarea fântânii arteziene; realizarea iluminatului exterior; echiparea cu mobilier specific (bănci, coșuri de gunoi).

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*