Home » National » Începând cu luna aprilie, autoritățile locale vor putea depune proiecte prin PNRR

Începând cu luna aprilie, autoritățile locale vor putea depune proiecte prin PNRR

Vești bune pentru autoritățile locale care vor să depună proiecte prin PNRR! În aprilie se vor lansa apelurile pentru acestea. Anunțul a fost făcut de către ministrul Dezvoltării.
Tranziția verde are o importantă componentă în PNRR. Astfel 2,2 miliarde de euro sunt pentru eficientizarea energetică şi punerea în siguranţă din punct de vedere seismic a blocurilor şi a clădirilor publice, iar 2,12 miliarde de euro, pentru dezvoltarea unei infrastructuri mai verzi în România. Este o șansă importantă pentru ca parcurile auto ale localităților să fie reînnoite cu autovehicule mai prietenoase cu mediul.
Ministerul Dezvoltării va crea o platformă digitală unde autorităţile publice locale vor putea vedea fondurile disponibile, prealocate pentru localitatea respectivă, tipurile de proiecte care sunt eligibile şi vor putea să aleagă dintre acestea în funcţie de strategia de dezvoltare de la nivel local. Finanţarea este de 100% pentru toate programele, autorităţile locale nu vor fi nevoite să asigure contribuţie proprie.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*