Home » National » Viscri 125 se află în topul celor mai bune restaurante în 2021

Viscri 125 se află în topul celor mai bune restaurante în 2021

România are cu ce se mândri. Viscri 125 este o locația pe care redactorii revistei Forbes o văd ca una din cele mai bune din 2021, în domeniul culinar, apreciind-o pentru faptul că a reușit să treacă prin pandemie, adaptându-se.

„Unul dintre cele mai bune lucruri legate de vizitele în Transilvania este cazarea la fermele rurale. Viscri 125 este o piesă centrală a satului cu același nume, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și un loc în afara timpului. Mi-a plăcut camera mea adorabilă, cu mobilierul ei din lemn verde și cufărul tipic săsesc cu modele florale. Chiar și mai bine a fost la cină, una preparată de bucătari din sat, cu legume din grădinile casei, cultivate din semințe rare. Bucătarii lor au adaptat rețete tradiționale, pentru a valorifica din plin acele legume vechi exotice, făcând sarmale cu frunze de varză kale, supă de fasole cu varză neagră sau supă cremă de fenicul. O cină simplă de supă de legume și o mămăligă cu ciuperci a fost una dintre mesele mele preferate dintr-o călătorie de o săptămână prin România”, a scris autoarea articolului, Ann Abel.

Autoarea a făcut un clasament al celor mai plăcute restaurante apreciind spiritul de inovare, de adaptare în vremuri complicate.

„Anul trecut, când m-am săturat să citesc necrologurile restaurantelor, am decis să scriu în schimb scrisori de dragoste pentru aceste localuri. Am sperat că se întâmplă o singură dată, dar pandemia nu s-a încheiat și nici necrologurile. Dar totuși am reușit să mănânc bine, așa că am strâns mai multe scrisori de dragoste.

Aceste zece restaurante au prins viață pentru mine în ultimul an. Majoritatea merită sărbătorite pentru că s-au adaptat în aceste timpuri. Unele au stele Michelin, în timp ce altele nici măcar nu au meniuri. Toate mi-au amintit de originea cuvântului restaurant — a restaura, a îngriji, a face să mă simt complet”, a scris autoarea articolului.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: