Home » Administratie » Comuna Todirești s-a asociat cu comunele Țibănești și Tansa din județul Iași pentru alimentarea cu gaze naturale

Comuna Todirești s-a asociat cu comunele Țibănești și Tansa din județul Iași pentru alimentarea cu gaze naturale

Tot mai multe UAT-uri din județul Vaslui se asociază în vederea obținerii de finanțare pentru proiectele de alimentare cu gaze naturale. O inițiativă extrem de interesantă vine din partea comunei Todirești, care s-a asociat în acest demers cu comunele Țibănești și Tansa din județul Iași. Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești, a spus că pe lângă cele două comunități din județul Iași proiectul de extindere a rețelelor de gaze naturale vizează și comunele Rafaila, Dumești și Băcești.

„Proiectul depus la Ministerul Dezvoltării prevede construirea unei magistrale de la Parpanița, cu un reductor de presiune în zona Siliștea, de unde să se pompeze gazul către județul Iași. Sperăm să obținem finanțare de la bugetul național sau de la Uniunea Europeană. E vorba despre sume foarte mari și așteptăm să se dea drumul la finanțare multianual, câte un pic în fiecare an”, a spus Petrică Simiuc.

În ultimii ani, mai multe comune din județul Vaslui s-au asociat pentru a se racorda la sistemul de gaze. Spre exemplu, proiectul de gaze naturale promovat de comunele Hoceni, Crețești, Dimitrie Cantemir și Pădureni a intrat în linie dreaptă, în ceea ce privește întocmirea documentației. În prezent se lucrează la studiul de fezabilitate și se fac demersurile necesare pentru obținere avizelor necesare de mediu, telefonie etc.

„Este un proiect care la prima propunere a fost privit cu neîncredere, că nu se poate acest lucru. Putem face un astfel de proiect, pentru că am avut proiecte care la început păreau de neatins. Nu ne apucăm de o investiție, fără să fim siguri că nu este realizabilă. Lemnele sunt puține, scumpe și sunt șanse mari să promovăm un astfel de proiect de gaze naturale”, a spus Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: