Home » National » Pentru a evita efectele adverse, doza vaccinului anti-COVID pentru copiii cu vârsta între 5 si 11 ani este de trei ori mai mică decât cea destinată adolescenților

Pentru a evita efectele adverse, doza vaccinului anti-COVID pentru copiii cu vârsta între 5 si 11 ani este de trei ori mai mică decât cea destinată adolescenților

Dozele de vaccin anti-COVID pentru copiii cu vârsta între 5 si 11 ani sunt de trei ori mai mici decât cele destinate adolescenților. În aceste condiții, efectele adverse sunt diminuate.

Este unul dintre motivele care ar trebui să îi încurajeze pe părinți să își vaccineze copiii, spun medicii pediatri.

„Ne aflăm în fața unui vaccin dedicat copiilor, a fost studiat special pentru copii, într-o doză de trei ori mai mică decât doza de adolescenți și într-un volum mai mic de 0,2ml, deci pot să îi asigur că nu vor simți aproape nimic.

Vor experimenta copiii domniilor lor aceleași efecte adverse pe care le-au avut la alte vaccinuri pe care le-au făcut când erau mai mici.

Din experiența cu alte vaccinuri, de-a lungul anilor, li se spune copiilor că nu se va întâmpla nimic, că merg pentru un consult. Trebuie să le spunem onest că vor merge la spital și că vaccinul nu este o chestie de pedeapsă sau vreo conotație negativă, pur și simplu să-i facă super-eroi în fața super-microbului care poate să le viziteze corpul”, a declarat medicul pediatru Mihai Craiu.

2.841 de copii cu vârste între 5 şi 11 ani au fost programaţi în platforma naţională de vaccinare anti-COVID în perioada 13 – 20 ianuarie, a declarat, joi medicul Valeriu Gheorghiță.

Demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie, a afirmat el.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: